mandag 26. juli 2010

Cupcake help


Er det egentlig noen forskjell på muffins og cupcake? Eller har vi bare begynt å bruke det engelske navnet? Jeg er ikke så bevandret i bakeverdenen, men prøver så godt jeg kan når jeg skal ordne og styre på kjøkkenet :)
Nå går det imot bursdager og festligheter i heimen, og jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på et par av disse. Når jeg vanligvis lager muffins eller cupcake, ser de ikke slik som bildet over. 
Er det noen som har gode oppskrifter? Spesielt på glasuren, eller frostingen? Og hvordan klarer man å få slike fine farger? Er det spesielle butikker som fører dette?
Ha en fortryllende aften alle bloggere :)
(bildene er hentet fra Martha Steward)

4 kommentarer:

 1. Så mye fint du har kjøpt. Virkelig søte de glassene du viser under.

  Muffinsene var utrolig lekre. De er jo så gode også. :)

  SvarSlett
 2. Muffins er vel det norske ordet for cupcakes ja. Den amerikanske versjonen har vel tradisjonellt set hatt mer pynt og "dill".
  Jeg bruker ofte bakemix når jeg lager med ungene. Så enkelt at de klarer det selv. Også bruker vi heller litt ekstra pynt. bruker vanligvis melisglasur med kakas konditorfarge, men ofte brukes smørkrem som er laget av smør og melis. Noen lager vel også med ostekrem.
  Lykke til.:)

  SvarSlett
 3. Jeg bruker romtempert smør eller philadephia ost, melis og kontitorfarge. Bakebutikker har sprekere farger enn daglivaren..
  Ellers var disse knall http://www.nrk.no/mat/1.7110565!

  Ha en fin kveld.

  Klem Tonje

  SvarSlett
 4. De bruker smør krem ofte. http://www.kakeboksen.no/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=109

  Her var det både smørkrem og vanilla frosting.

  Ellers så har jeg en Amrikansk oppskriftlink på solsikke pynting av cupcakes. (en link)
  Om du vil :)

  SvarSlett

Da blir jeg så glad :)